Zoeken

Sofyan Amrabat over WK 2030, Cristiano Ronaldo en zijn broer Nordin

3 april 2024 - 19:00 - Sport

©

In een interview met de website van Manchester United sprak Sofyan Amrabat over de co-organisatie van het WK 2030 door Marokko, Spanje en Portugal. De middenvelder is enthousiast over de kansen van het koninkrijk.

"Ik ben erg enthousiast over het idee dat Marokko het WK organiseert. Iedereen die naar Marokko komt, zal een geweldige tijd beleven. Ze zullen genieten van de keuken, het klimaat, de hotels en de stadions die nu worden gebouwd." Amrabat roemt de troeven van Marokko. Naast de uitstekende stadions "worden er nieuwe gebouwd voor het WK", voegt hij toe.

Lees ook: Sofyan Amrabat in beeld bij Italiaanse topclub

Op de vraag wie de moeilijkste tegenstander was die de 27-jarige Atlas Leeuw in zijn carrière heeft ontmoet, antwoordde Amrabat: "De moeilijkste speler tegen wie ik heb gespeeld? Ik zou Cristiano Ronaldo kiezen."

Over de beste middenvelder aller tijden, zegt Amrabat: "Dat is een moeilijke vraag, maar namen als Zidane, Xavi, Paul Scholes en Roy Keane mogen niet ontbreken." Hij noemt ook andere spelers: "Yaya Touré was ook een geweldige middenvelder, ondanks dat hij voor Manchester City speelde. Deze spelers wonnen veel titels en waren enorm belangrijk voor hun teams."

Lees ook: Sofyan Amrabat, droom verandert in nachtmerrie

Van alle spelers is zijn oudere broer Nordin een voorbeeld voor hem. "Eerlijk gezegd had ik geen rolmodel. Mijn broer is tien jaar ouder dan ik, dus ik heb hem altijd gevolgd. Ik kan zeggen dat mijn broer mijn voorbeeldspeler was."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team