Zoeken

Sofiane Boufal in Europese top 10 beste dribbelaars

2 maart 2018 - 13:20 - Sport

©

Knappe prestatie voor Sofiane Boufal. De Marokkaanse internationaal werd door het voetbalobservatorium CIES in de top 10 van beste dribbelaars in Europa opgenomen.

Voor de ranglijst stelden de auteurs een dribbelindex op door het gemiddeld aantal succesvolle dribbels in 90 minuten spel te vermenigvuldigen met het succespercentage van de spelers.

Eden Hazard (6,4 dribbels), Neymar (7,3 dribbels) en Lionel Messi (5,5 dribbels) vormen de top drie van beste dribbelaars in Europa met een respectievelijke slagingspercentage van 75%, 62% en 62%.

Daarna volgen Tanguy Ndombele, Papa Gómez, Mousa Dembélé, Arthur Masuaku en uiteindelijk de Marokkaanse international Sofiane Boufal met een slagingspercentage van 53% en een dribbelgemiddelde van 4,6 per wedstrijd.

Twee andere Marokkaanse internationals staan in de lijst, met name Adel Taarabt, 56e met een dribbelgemiddelde van 2,7 per wedstrijd en een slagingspercentage van 59%, en Youssef Ait Benasser, 64e met een dribbelgemiddelde van 2 per wedstrijd en een slagingspercentage van 74%.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team