Zoeken

CEO Hassan Bouhemou verlaat holding Mohammed VI

27 september 2014 - 15:28 - Economie

©

Hassan Bouhemou, de huidige CEO van de SNI, holding van de koninklijke familie van Marokko, verlaat de groep op 1 oktober. Bouhemou stond 13 jaar lang aan het hoofd van de investeringsholding.

Een bron van de SNI vertelde aan Jeune Afrique dat Bouhemou vrijwillig en in goede verstandhouding met de aandeelhouders vertrekt. De CEO heeft het gevoel dat hij zijn taak aan het hoofd van de holding heeft volbracht en zou zelf enkele maanden geleden gevraagd hebben om te vertrekken.

Hassan Bouhemou was in 2001 aangeworven door Mounir Majidi, persoonlijke secretaris van Koning Mohammed VI, om het koninklijk bedrijf te reorganiseren. Hij heeft sindsdien alle belangrijke beslissingen van de SNI genomen, met inbegrip van de fusie van BCM en Wafa Bank en ONA en SNI in 2010.

Hassan Ouriaghli, CEO van Franse koopcentrale Optorg, wordt getipt om de nieuwe voorzitter van de Marokkaanse holding te worden. Hij stond lange tijd aan het hoofd van ONA. Het vertrek van Bouhemou en de benoeming van een nieuwe CEO wordt nog deze maand verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team