Zoeken

Getuige vertelt over slechte naleving coronaregels door Royal Air Maroc

17 november 2020 - 09:40 - Marokko

©

Ondanks de toename van nieuwe besmettingen met het coronavirus, laat de handhaving van de voorzorgsmaatregelen door Royal Air Maroc (RAM) en het National Airports Office (ONDA) te wensen over. Dit blijkt uit een getuigenis van een passagier op een vlucht tussen Casablanca en Laayoune.

Op 5 november ging de passagier aan boord van het vliegtuig op de luchthaven Mohammed V in Casablanca, meldt Médias24. Volgens hem was er niemand in de terminal om de temperatuur van de passagiers op te meten. Hetzelfde gold voor het bagage-incheckgedeelte en voor de vliegtuigcabine. Ook meldt de getuige dat noch het personeel van RAM, noch dat van het ONDA ervoor zorgde dat de passagiers voldoende afstand van elkaar hielden.

Een bron dicht bij de luchtvaartsector meldt aan Médias24 dat de thermische camera’s, waarvan het gebruik volgens het gezondheidsprotocol van het ministerie van Volksgezondheid op alle luchthavens verplicht is, alleen beschikbaar zijn voor aankomsten van buitenlandse vluchten en niet voor binnenlandse vluchten. Verder merkte de getuige ook op dat sommige van zijn medepassagiers geen boodschap bleken te hebben aan de gezondheidsvoorschriften. Zo weigerden verschillende passagiers hun mondmasker te dragen of weigerden zij hem weer op te zetten nadat zij hun maaltijd aan boord hadden genuttigd.

Daarnaast deelden de stewardessen indexkaarten uit waarop de passagiers informatie over hun gezondheid in moesten vullen, zonder daarbij ook genoeg pennen uit te delen. "Er waren drie of vier pennen in omloop voor meer dan honderd passagiers met alle risico’s van besmetting die dit kan opleveren omdat de kaarten en de pennen door vele handen gaan", zegt de getuige.

Volgens de passagier werd er bij de aankomst ook geen afstand gehouden in de rij voor het loket van de politie. Bij thuiskomst hoorde de getuige dat een vriend van hem, die op dezelfde vlucht had gezeten, besmet is geraakt. "Ik weet niet of hij het coronavirus tijdens zijn reis naar Laayoune heeft opgelopen of dat hij misschien al eerder besmet is geraakt, maar in beide gevallen zijn de transportautoriteiten (ONDA en RAM) onverantwoordelijk bezig geweest", vindt de getuige.

Ambtenaren van Royal Air Maroc en het ONDA hebben in een reactie laten weten het vooral ging om onverantwoordelijk gedrag van de passagiers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team