Zoeken

Schokkend: slachtoffer steengooi-incident snelweg Marokko vertelt (video)

24 oktober 2016 - 15:30 - Marokko

©

De familievader die een tiental dagen geleden het slachtoffer was van een steengooi-incident op de snelweg tussen Rabat en Casablanca heeft aan Alyaoum24 over het voorval verteld. Zijn schokkende getuigenis zorgt voor veel onbegrip in Marokko.

Het koppel en hun twee kinderen kwamen terug van een familiefeestje in Casablanca. Hun auto werd nabij het tankstation van Bouznika door onbekenden met stenen bekogeld. Een eerste steen raakte de auto zonder veel schade te veroorzaken. Maar de tweede steen vloog door de voorruit en raakte de vrouw aan het hoofd. Ook de kinderen die achterin zaten werden gewond door glasscherven.

De vader begreep dat er gevaar was en besloot door te rijden tot de tolpoortjes van Bouznika. Daar trof hij meerdere andere slachtoffers van de stenengooiers aan. De politie was ter plekke maar weigerde hem te helpen noch zijn gegevens te noteren.

De man wist dat hij geen hun hulp zou krijgen. Hij nam zijn auto en bracht zelf zijn gewonde vrouw en kinderen naar het Sjeik Zayed ziekenhuis in Casablanca. Hij legde 100 km af met zijn gewonde gezin en een gebroken voorruit. Een afschuwelijk moment voor deze vader. Bekijk heel zijn getuigenis:

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team