Zoeken

Sebta: zware gevolgen voor Marokkaan die politie beledigde

25 september 2019 - 17:00 - Wereld

©

Een jonge Marokkaan is door het Spaanse strafhof tot een boete van 1800 euro veroordeeld voor het beledigen van agenten van de Guardia civil bij de grensovergang van Sebta.

Volgens El Faro de Ceuta had het Openbaar ministerie ook drie jaar gevangenisstraf geëist tegen de verdachte, maar de rechter is daar niet op ingegaan.

Het incident vond op 4 mei dit jaar bij de overgang Bab Sebta plaats. De jongeman viel twee agenten van de Guardia civil verbaal aan. Hij was onbeleefd en maakte beledigende opmerkingen tegen de twee agenten.

"Ik heb al gedaan wat ik moest doen in Spanje, ik heb veel bedrijven, ik heb veel geld verdiend en ik heb iedereen gen****. Ook jullie moeders. Ik betaal mijn belastingen zodat onproductieve mensen zoals jullie dankzij mij kunnen leven, jullie zijn uitschot, jullie denken dat ik bang ben van de justitie maar de justitie kan ook worden omgekocht", had de jongeman onder meer verklaard.

Chakir K., die al jaren in Spanje woont en op het punt stond om de Spaanse nationaliteit te krijgen, werd schuldig bevonden aan "misdaad van ongehoorzaamheid". De jongeman is in beroep gegaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team