Zoeken

Schutter Luik spaart vrouw omdat ze vast

31 mei 2018 - 13:45 - Wereld

©

De schutter die eerder deze week drie mensen doodschoot in het Belgische Luik heeft een vrouw gespaard omdat ze meedeed aan de Ramadan.

Benjamin H. gijzelde de schoonmaakster in een school. Hij stelde haar twee vragen, of ze moslim was en of ze vastte. Toen ze dat bevestigde beloofde hij dat hij haar niets zou doen.

Darifa vertelde aan RTBF hoe de 31-jarige Belg haar had gegijzeld. "Ik stond te praten met de conciërge toen ik de eigenaar van het naburige gebouw de school binnen zag rennen en drie meisjes het al rennend op een gillen zetten."

Toen Darifa de deuren van de school wilde sluiten stond ze plots oog in oog met Benjamin H. "Ik zei tegen hem dat hij op de verkeerde plek was. Dit is een school, hier zijn veel kinderen." Benjamin vroeg haar daarop "Ben je moslim?" en "Houd je je aan de ramadan?" Toen Darifa dat bevestigde antwoordde hij "Ik zal je helemaal niets doen, maak je geen zorgen. Als ik je vraag om iets te doen, dan doe je dat."

Toen de schutter naar de speelplaats liep vroeg Darifa hem huilend om zich over te geven. "Wat ik doe, moest gebeuren’’, antwoordde Benjamin. Hij vroeg haar vervolgens om de deur te openen waarna hij door de politie werd doodgeschoten. "Ik denk dat hij wist dat het voor hem gedaan was", aldus Darifa, wiens moed in België werd geprezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team