Zoeken

Nieuw systeem voor Schengen-visum

8 oktober 2011 - 13:00 - Wereld

©

Op grond van een overeenkomst ondertekend door 25 landen van de Europese Unie, is dinsdag een nieuw systeem van Schengen-visa voor Europa, dat biometrische vingerafdrukken gebruikt, in werking getreden.

Dit nieuwe type Schengen-visa, dinsdag aangekondigd door Marc Franco, EU-ambassadeur in Egypte, is gericht op de vereenvoudiging van de procedures voor visumaanvragers en het faciliteren van de controles aan de buitengrenzen van Schengenlanden. Visumaanvragers die regelmatig reizen in het Schengengebied zullen gedurende vijf jaar geen vingerafdrukken moeten laten afnemen.

Het nieuwe visa informatiesysteem (VIS), dat doelt op een gemeenschappelijk beleid voor de uitgifte van visa, werd dinsdag gelanceerd vanuit het ambassade van Frankrijk in Egypte, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de consulaten van Duitsland, Spanje en Italië in Caïro.

De verzamelde informatie wordt opgeslagen in een database in Straatsburg, waar het ter beschikking zal worden gesteld van EU-landen om o.a. identiteitsdiefstal te bestrijden.

Het VIS zal vanaf 11 oktober geleidelijk worden gegeneraliseerd over de hele wereld en zal in eerste instantie betrekking hebben op Noord-Afrikaanse landen (Algerije, Egypte, Libië, Mauritanië, Marokko en Tunesië).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team