Zoeken

Marokkaanse regering reageert op geruchten scheiding Koning Mohammed VI en Lalla Salma

22 maart 2018 - 21:10 - Marokko

©

Meerdere Spaanse kranten en websites hebben woensdag en donderdag geruchten verspreid over de scheiding van Koning Mohammed VI en Lalla Salma.

De informatie werd eerst door het tijdschrift Hola gepubliceerd. Het blad stelt de informatie van een bron dicht bij het Marokkaans paleis te hebben gekregen. Het bericht werd vervolgens door bijna alle Spaanse media en persagentschappen overgenomen, waaronder EFE en Europa Press.

Tijdens een persconferentie op donderdag stelde de correspondent van EFE in Marokko aan de woordvoerder van de Marokkaanse regering een vraag over de geruchten. Mustapha El Khalfi, zichtbaar gegeneerd, raadde de journalist aan om zich te richten tot het koningshuis, enige orgaan bevoegd om vragen over de monarchie te beantwoorden.

Hola schreef eerder deze week: "Koning Mohammed VI, 54 jaar, en prinses Lalla Salma, 39 jaar, zijn gescheiden, volgens meerdere bronnen dicht bij het paleis". Het tijdschrift reageerde in het artikel verrast op de afwezigheid van prinses Lalla Salma op de officiële foto van Koning Mohammed VI in een kliniek in Parijs na een hartoperatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team