Zoeken

Regering bespreekt loonsverhoging voor Marokkaanse ambtenaren

5 juli 2023 - 19:28 - Economie

©

Een nieuwe loonsverhoging voor Marokkaanse ambtenaren zou momenteel door de regering besproken worden. Het nieuws werd bevestigd door minister Younes Sekkouri van Economische Inclusie, Kleine Bedrijven, Werkgelegenheid en Vaardigheden, in het parlement.

Deze stijging zal de verhogingen die aan het begin van het jaar werden toegekend aanvullen, met name voor het Gegarandeerd interprofessioneel minimumloon (SMIG +5%) en het Gegarandeerd minimumloon in de landbouw (SMAG +10%).

Lees ook: Marokko heeft hogere jaarsalarissen dan buurlanden

Deze verhoging zal naar verwachting enkel worden toegepast in de publieke sector, aangezien loonsverhogingen in de privésector afhankelijk zijn van een overeenkomst in het kader van de sociale dialoog, aldus Sekkouri. De regering spant zich volgens de minister daarom in om het aantal collectieve overeenkomsten in de privésector te verhogen.

Lees ook: Salarissen Marokkaanse openbare sector bekend

Dit besluit volgt op een oproep van de vakbonden aan de regering om de koopkracht van ambtenaren en werknemers te ondersteunen en de fiscale druk te verlichten. De laatste salarisverhoging dateert van april 2022, in het kader van de sociale dialoogovereenkomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team