Zoeken

Salamanca, populaire tussenstop bij Marokkaanse diaspora

8 juli 2024 - 20:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Salamanca, een stad in de Spaanse regio Castilië en León, is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire bestemming voor Marokkaanse toeristen, vooral tijdens de zomermaanden. Veel Marokkanen die in Europa wonen, maken een tussenstop in Salamanca voordat ze doorreizen naar Marokko voor hun zomervakantie.

"Het aantal Marokkaanse toeristen dat Salamanca de afgelopen zomers heeft bezocht, is aanzienlijk gestegen", zegt Silverio Vicente van de Vereniging van Hoteliers in Salamanca. "Marokkanen die in Europa wonen, stoppen vaak in Salamanca voor een overnachting tijdens hun reis naar Marokko in het kader van Operatie Marhaba."

Lees ook: Eid ul-Adha: waarom Marokkanen naar de Costa del Sol trekken

Hoteliers in de stad verwachten dat deze trend zich deze zomer voortzet. Naast de Marokkaanse toeristen blijven ook binnenlandse toeristen, met name uit Madrid, Valencia, Catalonië en Galicië, massaal naar Salamanca komen. Ook het aantal boekingen van buitenlandse toeristen neemt toe, met Amerikanen, Portugezen, Fransen, Duitsers en Britten als belangrijkste nationaliteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team