Zoeken

Partijleider RNI Salaheddine Mezouar biedt ontslag aan

10 oktober 2016 - 11:30 - Marokko

©

De parlementsverkiezingen van vrijdag in Marokko hebben de RNI partij in een crisis gestort. Partijleider Salaheddine Mezouar heeft zondagavond zijn ontslag ingediend.

Volgens bronnen van TelQuel heeft Mezouar, minister van Buitenlandse zaken, besloten op te stappen na de slechte resultaten van zijn partij tijdens de verkiezingen.

De bewindsman stelt dat hij het niet ziet zitten om de onderhandelingen te leiden voor de vorming van een coalitieregering. Mezouar oordeelt dat hij niet én de onderhandelingen én de organisatie van de klimaatconferentie COP22 die in november in Marrakech zal plaatsvinden, kan beheren.

Dezelfde bron stelt dat zijn ontslag nog niet werd goedgekeurd en dat zondagavond onderhandelingen aan de gang waren. Mogelijk wordt een tijdelijk commissie opgericht om de partij te leiden tot de benoeming van een nieuwe leider.

De RNI (Nationale groepering van Onafhankelijken) heeft vrijdag 37 zetels gewonnen en is daarmee de vierde grootste partij van Marokko. Tijdens de verkiezingen in 2011 had de partij 51 zetels binnengehaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team