Zoeken

Saïd Taghmaoui ontkent Marokkaanse vrouwen prostituees te hebben genoemd

24 maart 2012 - 12:16 - Cultuur

©

De Frans-Marokkaanse acteur Saïd Taghmaoui heeft ontkend te hebben gezegd dat Marokkaanse vrouwen allen prostituees waren.

Te gast bij Hit Radio op donderdag, heeft Taghmaoui uitgelegd dat hij verrast was door de woorden die hen waren toegekend door de Marokkaanse magazine "Femmes du Maroc". Volgens hem heeft de journaliste die hem interviewde hem verkeerd begrepen.

Saïd Taghmaoui had in februari een interview gegeven aan het tijdschrift "Femmes du Maroc" (Vrouwen van Marokko). Ondervraagd over de status van de vrouw in Marokko had hij volgens het tijdschrift het volgende geantwoord:

"Uiteraard is de vrouw een mens als een ander met een rol in de maatschappij en de mensheid. Ik heb geen probleem met het feit dat zij recht heeft op alle vrijheid. Maar onder het mom van emancipatie moeten we de waardigheid niet vergeten ! Het is onaanvaardbaar hoe de prostitutie van Marokkaanse vrouwen is gestegen ! De meesten verkopen hun lichaam niet om te eten, maar om mooie auto’s, Prada en Gucci te kopen. Helaas is het tweede exploitatieproduct van Marokko na sinaasappelen, hoeren ..."

Said Taghmaoui verdedigt zich op Hit Radio: "Nooit heb ik gezegd dat alle Marokkaanse vrouwen prostituees waren. Ik wil me echter op voorhand verontschuldigen als ik woorden heb gebruikt die hard overkomen."

De acteur, die zich momenteel in Zuid-Afrika bevindt, sluit af op een mooi compliment: "Alle Marokkaanse vrouwen zijn Prinsessen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team