Zoeken

Said Aouita lanceert "Aouita Sport"

22 oktober 2011 - 18:00 - Sport

©

De legendarische Marokkaanse atleet Said Aouita heeft deze zomer zijn eigen sportlijn "Aouita Sport" op de markt gebracht. De voormalige sportief wil de toonaangever worden voor sportartikelen in de Arabische kampioenschappen.

Aouita verbak in de jaren ’80 alle records. Hij is de enige atleet die het haalde om de 800m binnen de 1"44, de 1500m binnen de 3"30, de 3000m binnen de 7"30 en de 5000m binnen de 13 minuten te lopen. Tussen juli 1985 en september 1987, won de Marokkaanse atleet 44 opeenvolgende competities op negen verschillende afstanden. vandaag de dag is het zijn talenten als zakenman dat hij op de proef wil stelen met "Aouita Sport".

Zijn passie voor voetbal haalt hem daarbij in. Aouita, die sportartikelen belooft van 50 tot 75% goedkoper dan Nike, Adidas, Puma en Reebok, heeft reeds een sponsorovereenkomst met FC Tetouan en is aan het onderhandelen met de clubs van Khouribga, Safi, El Jadida en Wydad Casablanca. In totaal mikt Said Aouita het op 24 Arabische clubs, onder anderen uit de Algerijnse, Tunesische en Egyptische kampioenschappen.

Drie productielijnen gevestigd in Zuidoost-Azië en 2500 werknemers, werken aan de Aouita sportlijn, dat op termijn sportartikelen gaat aanbieden voor 28 disciplines, met voetbal op de eerste plaats.

Said Aouita, een tijdje technisch directeur van de Marokkaanse atletiek, lokt echter heel wat kritiek uit in Marokko, waar zijn keuze om in het buitenland te produceren weinig wordt gewaardeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team