Zoeken

Saad Lamjarred niet welkom in Saoedi-Arabië

6 december 2019 - 13:40 - Cultuur

©

Saad Lamjarred is niet welkom in Saoedi-Arabië. Een hashtag tegen de komst van de Marokkaanse zanger, die in Frankrijk wordt vervolgd voor verkrachting, werd op Twitter gelanceerd.

De zanger heeft al drie jaar geen concerten meer gegeven vanwege de lopende rechtszaken tegen hem in Frankrijk. Deze situatie heeft ook gevolgen op zijn carrière. In Saoedi-Arabië wordt bijvoorbeeld geoordeeld dat "Lamjarred in Riyad verwelkomen gelijk zou zijn aan het goedkeuren van verkrachting".

Lamjarred had een overeenkomst gesloten met de voorzitter van de Saoedische liga voor entertainment om tijdens het muzikaal evenement "Het seizoen van Riyad" dat op 18 december van start gaat, op te treden. Ook de Libanese zangeres Myriam Fares was uitgenodigd.

Volgens de manager van Lamjarred heeft de zanger onlangs toestemming gekregen van de Franse justitie om optredens te geven in het buitenland. Lamjarred werd in 2016 door Laura Prioul en in 2018 door een andere Franse vrouw van verkrachting beschuldigd. Beide zaken zullen naar verwachting begin 2020 worden behandeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team