Zoeken

Bekende rugbyspeler weigert logo van sponsor die waarden Islam schendt

28 januari 2020 - 17:30 - Wereld

©

Sonny Bill Williams, bekende rugbyspeler uit Auckland in Nieuw-Zeeland, heeft geweigerd om een logo van een sponsor van de Super League Betfred te dragen om dat deze in strijd staat met de waarden van de Islam.

De 34-jarige rugbyspeler is tot de Islam bekeerd en het logo dat hij moest dragen is van een bekend gokbedrijf.

Bob Hunter, voorzitter van de Canadese club Toronto Wolfpack waar Sony Bill Williams speelt, bevestigde de informatie aan Daily Telegraph.

"We zijn hierover in gesprek met de Super League, maar Sonny is heel duidelijk geweest. (...) De sponsor kan ja zeggen, OK, we begrijpen het. Het is een groot merk en een beroemde naam, maar we begrijpen het.", aldus Hunter.

Sonny Bill Williams bekeerde zich in 2009 tot de Islam en maakte jaren geleden al de keuze om niet meer samen te werken met bedrijven of groepen die de waarden van de Islam niet respecteren. Het is ook niet de eerste keer dat hij een logo weigert te dragen. Hij had in 2017 een logo van de Bank van Nieuw-Zeeland (BNZ) op zijn shirt van Auckland Blues verborgen. Volgens zijn contract mag hij namelijk logo’s weigeren van banken, alcoholmerken en gokbedrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team