Zoeken

Royal Air Maroc niet welkom in Nigeria

5 september 2020 - 18:10 - Wereld

©

Royal Air Maroc staat niet op de lijst van luchtvaartmaatschappijen die naar de luchthavens van Lagos en Abuja in Nigeria mogen vliegen.

Hadi Sirika, Nigeriaanse luchtvaartminister, heeft een lijst gepubliceerd van luchtvaartmaatschappijen die opnieuw toestemming hebben om van en naar Nigeria te vliegen. Het gaat om British Airways, Delta Airlines, Emirates, Qatar Airways, Kenya Airways, Middle East Airlines, Egypt Air, Ethiopian Airlines, Turkish Airlines, Virgin Atlantic, Air Peace, Asky, Africa Ward Ghana en Air Côte d’Ivoire.

Air France, KLM, Etihad, Rwanda Air, Air Namibia, Royal Air Maroc, Lufthansa en TAAG Angola Air hebben daarentegen geen toestemming gekregen om opnieuw naar Nigeria te vliegen.

De bewindsman heeft ook de voorwaarden bekend gemaakt voor een hervatting van de internationale vluchten. Passagiers die naar Lagos of Abuja willen reizen moeten maximaal vier dagen voor hun aankomst een coronatest ondergaan en zich op een officiële website melden, waar ze vooraf moeten betalen voor een coronatest die in Nigeria zelf zal worden gedaan.

Eenmaal de betaling ontvangen zullen de passagiers een email ontvangen met de gegevens van het laboratorium waar ze zeven dagen na hun aankomst een PCR-test moeten ondergaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team