Zoeken

Royal Air Maroc opent nieuwe route

29 mei 2024 - 20:00 - Economie

©

Royal Air Maroc opent op 23 juni een nieuwe directe verbinding tussen Casablanca en Abuja, de hoofdstad van Nigeria. Dat werd bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met reisbureaus en partners in Abuja.

De vlucht zal drie keer per week, op dinsdag, vrijdag en zondag, worden uitgevoerd. "Dit is een belangrijke gebeurtenis die de banden tussen Marokko en Nigeria zal versterken," aldus de Marokkaanse ambassadeur in Nigeria.

Lees ook: Air Algérie haalt Royal Air Maroc in

De nieuwe route is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de samenwerking tussen beide landen. Naast de luchtvaartverbinding werken Marokko en Nigeria ook samen op het gebied van energie, met de aanleg van een gasleiding tussen de twee landen, en landbouw, met de bouw van een kunstmestfabriek in Nigeria.

Lees ook: Royal Air Maroc mikt op XXL vloot voor WK 2030

"Deze nieuwe verbinding tussen Abuja en Casablanca is niet alleen een vlucht, maar ook een symbool van onze toewijding aan een betere connectiviteit in Afrika," aldus een woordvoerder van Royal Air Maroc. "We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe vluchtlijn zowel zakenreizigers als toeristen zal aantrekken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team