Zoeken

Remigranten verklaarden 3 miljard dirham in Marokko

25 november 2016 - 22:56 - Marokkanen in het buitenland

©

De regularisering van de financiële situatie van teruggekeerde wereld-Marokkanen heeft meer succes geboekt dan verwacht. In de laatste maanden werd ruim 3,5 miljard dirham aan buitenlandse eigendommen aangegeven.

Dit bedrag wordt in een nieuw rapport van het nationaal wisselkantoor bekendgemaakt. In totaal werden tot 19 oktober dit jaar 1505 regularisatiedossiers ingediend.

Meer in detail werd voor 1,433 miljard dirham aan vastgoed (41%), 1,3 miljard dirham aan financiële activa (38%) en 747 miljoen dirham aan liquide middelen (21%) bij het nationaal wisselkantoor en de banken aangegeven.

Het rapport toont aan dat 39 procent remigranten hun situatie via banken in orde brachten, 34 procent deden dat via internet en 27 procent rechtstreek bij het wisselkantoor.

Mensen die zich definitief in Marokko hebben gevestigd hadden volgens de nieuwe wet 63-14 tot woensdag 19 oktober om hun eigendommen in het buitenland bij de autoriteiten aan te geven. Vanaf die datum hebben nieuwe remigranten een jaar tijd om hun eigendommen in het buitenland aan te geven zonder financiële sancties te riskeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team