Zoeken

Marokko wil hard optreden tegen remigranten die eigendommen in het buitenland niet verklaren

29 september 2016 - 18:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Remigranten die hebben besloten om zich definitief in Marokko te vestigen hebben nog enkele dagen om hun eigendommen en financiële activa in het buitenland bij de autoriteiten aan te geven.

Op 18 oktober treedt namelijk de nieuwe wet 63-14 in werking. Marokkanen die hun gastland hebben verlaten en nu hun fiscale woonplaats in Marokko hebben zijn volgens de tekst verplicht om hun eigendommen en financiële activa in het buitenland bij de Marokkaanse autoriteiten te melden.

De wet is heel duidelijk en kan niet fout worden geïnterpreteerd. Om een definitief vertrek uit het gastland te bewijzen moet de remigrant een bewijs van schrapping uit de bevolkingsregisters tonen. Ook moet de remigrant aan de belastingdienst het bewijs leveren dat hij/zij een betaalde activiteit in het gastland had.

Voormalige wereld-Marokkanen worden eveneens sterk aangemoedigd om voor 18 oktober intellectuele of artistieke eigendommen te verklaren.

Overtreders zullen hard worden aangepakt volgens de autoriteiten. Hen wacht een boete op dat kan oplopen tot 60 procent van de koopsom van de niet verklaarde eigendommen en tot zes keer het bedrag van de financiële activa.

Bladna.nl