Zoeken

Ramadan: sterke stijging prijzen in Marokko

29 mei 2017 - 16:15 - Economie

©

Wat iedereen vreesde is werkelijkheid geworden. De prijzen van veel verbruikte producten tijdens de Ramadan in Marokko zijn in de afgelopen dagen sterk gestegen.

Assabah constateerde de prijsstijging op de bekendste markten in Casablanca. Een kilo tomaat die enkele dagen geleden nog 4 dirham kostte wordt nu voor 9 dirham verkocht. Dat is ook het geval voor aardappelen, aubergines en wortelen bijvoorbeeld.

De regering begon weken voor de Ramadan handelaars die hun prijzen zonder reden zouden verhogen met hoge boetes te bedreigen. Er werd zelfs een officiële prijslijst uitgebracht en strenge controles beloofd.

Een vertegenwoordiger van de Marokkaanse vereniging van handel en diensten op de groothandelsmarkt voor groenten en fruit in Casablanca sprak met het blad over de prijsstijgingen. Volgens hem worden er helemaal geen controles uitgevoerd en profiteren sommige oneerlijke handelaren van de Ramadan om hun marge te vergroten. Verrassend is dat op de groothandelsmarkt de prijzen vrij laag zijn.

Voor de verantwoordelijke ligt de fout in de eerste plaats bij tussenpersonen die niet aarzelen om de prijzen met drie te vermenigvuldigen om hun winst te vergroten ten koste van de eindverbruiker.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team