Zoeken

Qatar Airways start nieuwe vlucht naar Marokko

3 juli 2023 - 09:22 - Wereld

©

Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways heeft een nieuwe directe verbinding tussen Doha en Marrakech ingehuldigd. Dat meldt de Regionale Raad voor Toerisme (CRT) Marrakech-Safi.

De vierwekelijkse vlucht biedt een nieuwe optie voor reizigers die naast Marrakech en Doha, naar de Golfstaten, China, Japan, Zuid-Korea en Australië willen reizen.

Lees ook: Qatar Airways werft aan in Marokko, "belastingvrije salarissen"

Ter gelegenheid van de lancering van deze nieuwe vlucht heeft de CRT Marrakech-Safi, in samenwerking met het Marokkaans verkeersbureau (ONMT) en het Nationaal Bureau voor Luchthavens (ONDA), een ceremonie georganiseerd voor de passagiers van de inaugurele vlucht. Deze vond plaats op vrijdag 30 juni op de luchthaven Marrakech-Menara. Qatar Airways stelt een eersteklas reiservaring te wil bieden aan boord van haar Boeing 787-8 vliegtuigen, die tot 232 passagiers kunnen vervoeren, waarvan 22 in Business Class.

Lees ook: Qatar Airways vliegt terug naar Marokkaanse steden

In de eerste vijf maanden van het jaar registreerde Marrakech bijna 3,7 miljoen toeristische overnachtingen, een stijging van 12% ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarnaast verwelkomde de internationale luchthaven Marrakech-Menara bijna 2,7 miljoen passagiers, een stijging van 65% over dezelfde periode.

Bladna.nl