Zoeken

Prostitutie weg dankzij Arabische lente in Marokkaans dorpje

8 november 2012 - 21:11 - Marokko

©

Ain Leuh, klein dorpje in het hart van de Midden-Atlas, is erin geslaagd om de prostitutie uit te roeien. Dit werd mogelijk door opkomst van de islamisten na de Arabische lente.

Dat zegt de auteur van een artikel in de New York Times, waarin Ain Leuh wordt beschreven als een klein dorp met smalle straatjes, waar Marokkaanse vrouwen zonder schaamte naar mannen wenken.

Sinds het einde van de Ramadan is de situatie echter veranderd in Ain Leuh. Het dorpje, officieel één van de meest rijken van Marokko vanwege haar cederbossen, leefde sinds de jaren ’70 voornamelijk van de seksindustrie.

Islamisten die daar verandering in brachten, zeggen dat hun actie niets te maken heeft met religie, maar gedreven werd door de angst dat hun kinderen slecht zouden worden beïnvloed.

Maar niet iedereen in het dorpje is blij me deze verandering en de manier waarop het gebeurde. Vele dorpelingen zeggen dat de islamisten geweld en bedreigingen hebben gebruikt om de prostituees weg te jagen.

De verdwijning van de prostitutie is ook een klap voor de lokale economie, zoals Ali Adnan uitlegt. De medewerker van een plattelandsontwikkeling agentschap, zegt dat "de meisjes huurden en cash geld hadden. Ze kochten spullen. Sommigen zijn blij met de veranderingen, maar niet iedereen".

In Marokko wordt de "revolutie van Ain Leuh", aangezien als een kleine overwinningen van de Arabische lente en bewijst dat de gewone mens ook verandering kan brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team