Zoeken

Procureur Marrakesh beveelt arrestatie eigen kinderen

25 juni 2011 - 17:18 - Gemeenschap

©

De procureur-generaal van de rechtbank van Marrakesh, Ahmed Boudalia, heeft de vervolging van zijn eigen kinderen beveelt. Zij worden ervan beschuldigd een taxichauffeur te hebben mishandelt en een politieagent te hebben beledigt die naar hun rijbewijs vroeg.

De kinderen van de procureur, 22 en 28 jaar oud, waren nochtans al vrijgelaten door de politie ook al hadden ze de taxichauffeur aangevallen voor een prioriteit aan de Boulevard Mohammed V te Marrakesh. Het slachtoffer had zelfs zijn klacht al ingetrokken.

De zaak, een première in Marokko waar straffeloosheid voor de streken van de kinderen van de haute bourgeoisie een gewoonte is, liet niet na de politieke elite van het land te verbazen.

De algemene secretaris van de Nationale Raad voor Mensenrechten heeft zelfs Ahmed Boudalia gefeliciteerd voor zijn moede en voor de juiste beslissing die hij nam.

Kinderen van de Marokkaanse high society die aan de justitie ontsnappen zijn legio in Marokko. Zo had de zoon van een oud-minister, dronken en zonder rijbewijs rijdend in Rabat, vijf jaar geleden de dood veroorzaakt van een taxichauffeur. De zaak werd snel onderdrukt. Meer recent, een vrouw uit de Marokkaanse high society in februari aangehouden omdat ze te snel reed, aarzelde niet de agent die haar aanhield in het gezicht te slaan.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team