Zoeken

Noodlanding toestel Royal Air Maroc in Casablanca

24 april 2015 - 16:13 - Marokko

©

Een vliegtuig van Royal Air Maroc tussen Parijs en Agadir heeft een noodlanding moeten maken in Casablanca. De piloot vreesde voor een plotselinge decompressie.

De informatie verspreidde zich donderdagavond als een lopend vuurtje op sociale netwerken. Er werd eerst gesproken over een noodoproep van een piloot waarna het toestel van de radar verdween. Vandaag geeft Royal Air Maroc meer informatie over het incident.

Het toestel bevond zich gisteren boven het zuid-Spaanse Andalusië toen de piloot merkte dat er een risico van drukverlies was. Uit voorzorg besloot hij het vliegtuig tot 3000 meter te laten dalen.

Volgens Royal Air Maroc vroeg hij om in Tanger te mogen landen. Er werd echter besloten dat hij door zou vliegen tot Casablanca. De passagiers werden door het personeel van Royal Air Maroc opgevangen en mochten twee uur later doorreizen naar Agadir.

Over de verdwijning van het toestel van de radar en op de gespecialiseerde website FlightRadar, zegt Royal Air Maroc dat het komt omdat er geen gegevens zijn voor vliegtuigen die op minder dan 5000 meter hoogte vliegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team