Zoeken

Prins Charles in Marokko

6 april 2011 - 12:06 - Marokko

©

De erfgenaam van de Britse troon, Prins Charles en zijn vrouw de Hertogin van Cornwall, die een driedaags officieel bezoek brengen aan Marokko, waren de eregasten op een diner maandag, aangeboden door Koning Mohammed VI.

Prins Charles, die maandag aangekomen is in Marokko, had officiële besprekingen met koning Mohammed VI in het Koninklijk Paleis in Rabat.

Het bezoek staat in het kader van de bevordering van de bilaterale betrekkingen tussen Groot-Brittannië en Marokko, en staat symboliek voor een "geestelijke en politieke steun aan de stabiliteit en veiligheid" dat wordt nagestreefd door Marokko, zei Tim Morris, de ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk te Rabat.

Volgens een verklaring van het privésecretariaat van de kroonprins van het Verenigd Koninkrijk, zullen Prins Charles en de Camilla nadien naar de Oase van Errachidia reizen, om zich te vergewissen van de inspanningen om de gevolgen van woestijnvorming in deze regio te beperken voordat zij doorreizen naar de spirituele hoofdstad van het Koninkrijk, Fez.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team