Zoeken

Politiegeweld Schilderswijk: Marokkaanse ambassadeur woedend, Nederland verbaasd

18 september 2014 - 23:18 - Wereld

©

De Marokkaanse ambassadeur in Nederland Abdelouahab Bellouki heeft zijn ongenoegen geuit over het gewelddadige optreden van de politie tegen een jonge Nederlander van Marokkaanse afkomst begin september in de Schilderswijk in Den Haag.

Op 6 september werd de 14-jarige Oubayda hardhandig meegenomen door politieagenten. Zijn vader en enkele omstanders werden door de politie geslagen. Oubayda werd naar het politiekantoor gebracht en urenlang vastgehouden. De zaak kreeg onmiddellijk veel aandacht van de media

Abdelouahab Bellouki reageerde pas dinsdag op de zaak in een interview met NOS. "Ik ben geschokt en verbijsterd. Het is onvoorstelbaar dat zoiets gebeurt in de stad van vrede en gerechtigheid. Met onschuldige mensen. Ik ben niet blind voor wat Marokkanen hier doen. Ik vraag alleen dat ze met respect worden behandeld. Iedereen moet gelijk behandeld worden."

Onder meer het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, PVV-fractievoorzitter Léon de Jong en Pieter Grinwis van de ChristenUnie vinden het verbazend én onaanvaardbaar dat de Marokkaanse Ambassadeur zich mengt in een binnenlandse aangelegenheid.

Haagse politiechef Paul van Muscher geeft toe dat het heftige beelden zijn, maar dat er wel degelijk aanleiding was voor de agenten om geweld te gebruiken. Volgens hem is er geweld tegen en door de politie gebruikt en is er dus een onderzoek aan de gang.

Interview Abdelouahab Bellouki

Politiegeweld op 6 september in de Schilderswijk

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team