Zoeken

Politiebaas Fez ontslagen door woedende Koning Mohammed VI

9 november 2014 - 20:40 - Marokko

©

Noureddine Sennouni, baas van de politie in Fez, is door een woedende Koning Mohammed VI van zijn functie ontheven. Reden is een protocolfout bij een wegversperring.

Sennouni was slechts zes maanden geleden tot hoofd van de politie benoemd in de spirituele hoofdstad van Marokko. Hij keert terug naar de centrale administratie van de DGSN.

Volgens Marokkaanse media is een onderzoek aan de gang naar de protocol- en veiligheidsfouten tijdens het recente bezoek van Koning Mohammed VI aan Fez.

Koning Mohammed VI zou furieus hebben gereageerd omdat een snel rijdende auto de koninklijke stoet zou zijn voorbijgereden. Omstanders en veiligheidsdiensten dachten dat de Mercedes tot de koninklijke stoet behoorde.

Volgens Akhbar Al Yaoum wordt de bestuurder van de Mercedes actief gezocht. Het kenteken van de auto werd niet genoteerd omdat iedereen dacht dat het bij de stoet behoorde.

Behalve het hoofd van de politie werden zes politieagenten die bij de wegversperring stonden ondervraagd door een onderzoekscommissie van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team