Zoeken

Politieagenten staan terecht in Tetouan voor gijzelen Nederlander

9 september 2014 - 23:28 - Marokko

©

De gerechtelijke politie in Tetouan heeft twee politieagenten gearresteerd voor ontvoering en gijzeling van een Nederlander van Irakese afkomst. Dat meldt Le360.

Beide agenten stonden zondag in de Noord-Marokkaanse stad terecht voor "criminele bendevorming, overval, bedreiging met een vuurwapen, ontvoering en gijzeling". Politiebronnen vertelden aan de informatiewebsite dat de twee agenten in Tanger gestationeerd waren. Beiden werden in voorlopige hechtenis genomen in de gevangenis van Tetouan.

Het slachtoffer was op 22 augustus in Marokko aangekomen. Drie dagen later had hij aangifte gedaan bij de politie van Fnideq. De Nederlander vertelde toen door vier mannen met wapens te zijn ontvoerd en gegijzeld, waarna ze met zijn SUV waren gaan lopen. Twee van de vier mannen droegen een politie-uniform.

Het onderzoek leidde de gerechtelijke politie naar één van de daders, die tijdens zijn verhoor toegaf dat zijn broer en twee agenten bij de gijzeling betrokken waren. De vierde medeplichtige loopt nog.

De twee agenten vertelden tijdens de zitting van zondag dat ze hun politiespullen hadden bijgehouden na een missie in Marrakech. Ze ontkenden echter dat ze wapens droegen tijdens de aanval. Dit werd na onderzoek bevestigd door hun hiërarchie. De eerste agent had zijn wapen op het politiebureau gelaten terwijl zijn collega geen vuurwapen bezat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team