Zoeken

Ruim 100.000 agenten ingezet voor voetbalwedstrijden in Marokko

4 mei 2017 - 11:45 - Sport

©

Voor de Marokkaanse veiligheidsdienst DGSN is geen moeite te veel om de veiligheid tijdens voetbalwedstrijden te garanderen en incidenten te voorkomen.

Sinds het begin van het jaar werden ruim 110.000 agenten ingezet om de orde te handhaven tijdens de 200 wedstrijd van het voetbalseizoen. Dat bericht Al Ahdath Al Maghribia. Voor belangrijke wedstrijd zoals de derby’s tussen Wydad en Raja Casablanca kan de DGSN tot 4000 agenten inzetten. Per wedstrijd worden gemiddeld echter maar 550 agenten opgeroepen.

Deze inspanningen blijken hun vruchten af te werpen. Volgens de krant werd een sterke daling van het vandalisme tijdens wedstrijden genoteerd. Deze zouden van 200 gevallen tijdens het vorig voetbalseizoen naar 85 voor dit seizoen zijn gedaald. Geweldsdelicten tijdens wedstrijden daalden ook van gemiddeld 50 per jaar naar 36 dit jaar.

Volgens de door de krant aangehaalde bronnen zijn deze bemoedigende resultaten het gevolg van een streng beleid van het ministerie van Binnenlandse Zaken, in het bijzonder tegen ultras.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team