Zoeken

PJD veroordeelt schendingen van de wet

26 november 2011 - 11:00 - Marokko

©

De Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) heeft vrijdag een aantal overschrijdingen en schendingen in de stemlokalen aan de kaak gesteld, maar ook een flagrante gebrek aan organisatie en fouten in de kiezerslijsten, wat veel mensen verhinderd heeft te stemmen.

Een verklaring van Jamâa Mouâtassim, campagnemanager van de PJD, geeft verschillende incidenten in de stembureaus aan, waarbij veel kiezers vertellen dat zij de kennisgevingen van de kantoren waar ze moeten gaan stemmen, niet ontvangen hebben.

De islamistische partij zegt in zijn verklaring dat handhavingsambtenaren en voorzitters van stembureaus, kiezers zouden aangestuurd hebben om te stemmen voor bepaalde kandidaten, alsook dat er gemeenschappelijke vervoermiddelen gebruikt zijn om de kiezers tot voor de stembureaus te brengen.

Het geld werd duchtig gebruikt tijdens de verkiezingscampagne om stemmen te kopen, zegt de PJD, dat verontwaardigd is dat enkele verkozen ambtenaren zelfs de dag van de verkiezingen hun campagne hebben voortgezet.

De PJD zegt dat deze overschrijdingen een negatieve invloed hebben op het verkiezingsproces en op de resultaten ervan. Het hoofdkantoor van de PJD stuurde 21 klachten naar het ministerie van Binnenlandse Zaken, dit in aanvulling op tientallen klachten die bij stembureaus zelf geformuleerd werden in heel Marokko.

Tijdens de verkiezingscampagne had de PJD gezegd dat als de verkiezingen transparant waren, de partij een schitterend resultaat zal binnenhalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team