Zoeken

Piloot Yassine Bahti krijgt militaire begrafenis

20 mei 2015 - 16:30 - Gemeenschap

©

Yassine Bahti, de Marokkaanse piloot die in Jemen omkwam bij de crash van zijn F16 gevechtsvliegtuig, werd woensdagmorgen in Salé geëerd tijdens een militaire herdenkingsdienst.

De militaire begrafenis werd op bevel van Koning Mohammed VI georganiseerd. De herdenkingsdienst werd voorgezeten door Generaal Bouchaib Arroub. Meerdere legerverantwoordelijken en minister Abdellatif Loudiyi van Administratie en Nationale Defensie waren eveneens aanwezig.

Een officier van dezelfde legereenheid als Yassine Bahti las een emotionele toespraak voor in het bijzijn van de familie van de jonge piloot. Het lichaam werd daarna aan de familie overhandigd. Honderden mensen en verantwoordelijken wachtten rond het huis van de familie in Casablanca om de 26-jarige Yassine een laatste eer te brengen.

De repatriëringskosten en begrafeniskosten op de Chouhada begraafplaats in Casablanca werden door Koning Mohammed VI betaald.

Yassine Bahti kwam om in de strijd tegen de Houthi rebellen in Jemen en wordt in Marokko en in Saoedi-Arabië als een martelaar beschouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team