Zoeken

Passagiers Royal Air Maroc Oujda-Amsterdam weigeren rammeltoestel

1 september 2015 - 20:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een vijftigtal passagiers die zaterdag een vlucht van Oujda naar Schiphol moesten nemen, weigerden op de Royal Air Maroc-vlucht met en "ingehuurd krakkemikkig toestel" te stappen.

Najoua Essediki vertelde over het incident aan het Leidsch dagblad. Zij sprak namens haar moeder, oma, broer en nichtje, die de vlucht moesten nemen. Volgens hen was het toestel van Tunisair een echte rammelkist met kapotte stoelen en gordels.

Nog steeds volgens de jonge vrouw uit Nijmegen kwamen de passagiers in opstand toen ze het verwaarloosd toestel zagen. "Passagiers op een Brussel-vlucht hadden net daarvoor met succes een andere machine geëist, maar de Nederlanders waren de klos. De Nederlandse passagiers vonden dat onacceptabel, maar werden mentaal onder druk gezet en gedwongen in te stappen. Een aantal deed dat, anderen niet omdat ze voor hun leven vreesden. Er waren veel kinderen en ouderen bij. Sommigen vielen flauw of raakten in paniek".

De gestrande passagiers werden echter niet geholpen door de vliegmaatschappij. Hun geld kregen ze niet terug en moesten zelfs 230 euro per persoon extra betalen om dinsdag naar Nederland te keren op vluchten van Corendon en Transavia.

Royal Air Maroc weerspreekt de beschuldigingen. "Er was een logistiek probleem, waardoor we een toestel ergens anders vandaan moesten halen. Maar dat wil niet zeggen dat dit onveilig zou zijn. Een aantal mensen had problemen met minder luxe, maar dit was overmacht. Wie toch niet mee wilde vliegen, verliest zijn vervoersrecht."

Najoua Essediki en andere passagiers zijn bezig met een collectieve claim en gaan de rechter inschakelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team