Zoeken

Parlement Marokko bespreekt zaak Malika Slimani

24 januari 2013 - 21:52 - Wereld

©

Malika Slimani, ambtenares van het ministerie van Islamzaken, is maandag vrijgelaten nadat ze vrijdag was gearresteerd voor minachting van het hof. Een aantal vrouwelijke Kamerleden onderzoeken de zaak.

Door de recente aanhouding van Malika Slimani vrezen het ministerie van Justitie en het Parlement een nieuw schandaal. De vrouw zou namelijk zijn verkracht door Kamerlid Hassan Arif waardoor ze zwanger raakte. Justitieminister Mustapha Ramid wordt hierover in de komende dagen in het parlement ondervraagd.

Vrouwelijke Kamerleden zoeken nu de beste manier uit om Malika Slimani te helpen. Het slachtoffer vertelde ook aan Akhbar Al Yaoum dat ze een opname bezit van een gesprek waarin een rechter aangeeft het ​​bevel te hebben gekregen om de zaak te seponeren.

Na haar bevrijding ontmoette Malika Slimani een aantal justitieambtenaren, die beloofden te helpen haar zoon in te schrijven bij de burgerlijke stand met de naam van zijn vader, Hassan Arif.

De procureur-generaal beloofde tevens aan Malika, dat het parket in beroep zou gaan tegen de vrijspraak van de Kamerlid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team