Zoeken

Overwinning Algerije op Afrika Cup loopt fataal af voor Marokkaanse

15 juli 2019 - 17:00 - Wereld

©

Een 42-jarige Marokkaanse vrouw is tijdens de viering van de kwalificatie van Algerije voor de halve finale van de Afrika Cup 2019, fataal afgelopen in Frankrijk.

Het slachtoffer werd donderdagavond samen met haar baby en haar 17-jarige dochter in Montpellier aangereden door een jongeman die net de overwinning van Algerije had gevierd. De 21-jarige bestuurder, zelf ook van Marokkaanse afkomst, werd gearresteerd.

De moeder was op slag dood. Haar tienerdochter raakte aan de benen gewond. Ook de baby werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd en doet het "een beetje beter" volgens de familie. Het kind liep onder meer een schedelbreuk op.

Volgens 20 Minutes verloor de twintiger de controle over zijn auto toen de vrouw en haar kinderen overstaken. De bestuurder werd aangeklaagd voor doodslag. Hij is niet bekend bij de politie en had geen drugs of alcohol verbruikt.

De schoonbroer van de twintiger vertelde aan de media dat hij geen Algerijn is en zelfs geen supporter van de Fennecs. Het gaat om een Franse Marokkaan die voor de veiligheidsdienst van een ziekenhuis werkt. Volgens zijn moeder was hij iets te eten gaan halen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team