Zoeken

Ontsnapping Omar L. uit gevangenis Zutphen bijna gelukt

29 januari 2020 - 12:13 - Wereld

©

Omar L. probeerde een week geleden dankzij enkele medeplichtigen uit de gevangenis van Zutphen in Nederland te ontsnappen. En dat was hem bijna gelukt.

Vier Franse medeplichtigen probeerden de Mocro-maffia-gangster te bevrijden. De verdachten waren als bezoekers de gevangenis binnengekomen. Een van hen had de schuifdeur geblokkeerd zodat die niet meer dicht kon.

De medeplichtigen van Omar L., die intussen naar de gevangenis van Vught werd overgeplaatst, hadden echter één deur vergeten. Die kregen ze niet open omdat de accu van hun slijptol leeg was.

De verdachten ramden bij hun vertrek de toegangspoort van de gevangenis met een brandend busje en reden vervolgens met een Volkswagen Golf weg. Hun auto werd door de Duitse politie in Wehl klemgereden. De vier zijn allemaal bekende criminelen van Marokkaanse afkomst. Allen werden gearresteerd en in bewaring gesteld.

Omar L. werd in juni vorig jaar tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor meerdere liquidaties. Zijn medegevangenen in Zutphen beschrijven hem als een "erg rustige gedetineerde".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team