Zoeken

Onthullingen: Franse miljardair wil fortuin nalaten aan Marokkaan

19 december 2023 - 18:30 - Wereld

©

Een opmerkelijk plan van de Franse miljardair Nicolas Puech om zijn vermogen na te laten aan zijn Marokkaanse klusjesman, heeft de aandacht getrokken.

Puech, 80 jaar oud, vrijgezel en kinderloos, woont sinds 1999 in Zwitserland, in het kanton Valais. Een naaste van de erfgenaam van Hermès heeft een melding gemaakt bij de Autoriteit voor Kind- en Volwassenenbescherming (APEA) van het district Entremont, met zorgen over de situatie van de Franse tachtiger. In de melding, waarvan een kopie in bezit is van de krant Blick, wordt gewaarschuwd dat de situatie van Puech mogelijk catastrofaal kan worden en dat zijn erfenis ernstig kan worden aangetast. Dit volgt op de annulering door de Franse miljardair van zijn successieovereenkomst en de tegenstand van de Isocrates Foundation, een organisatie die strijdt tegen desinformatie, tegen de wensen van haar oprichter.

Lees ook: Franse miljardair wil fortuin nalaten aan Marokkaanse werknemer

In een brief van oktober 2022 heeft de miljardair zijn advocaat opdracht gegeven om zijn nalatenschap te regelen en een adoptieprocedure, die nog steeds gaande is, in gang te zetten, meldt La Tribune de Genève. Hiermee komt hij terug op een in 2011 getekende successieovereenkomst waarin hij al zijn Hermès-aandelen (meer dan 6 miljoen) aan de Isocrates Foundation zou nalaten. Als de adoptieprocedure slaagt, wordt zijn vertrouwenspersoon zijn wettige zoon en erfgenaam. Hij zou dan recht hebben op ten minste de helft van Puech’s vermogen, waarvan de waarde meer dan 10 miljard Zwitserse frank bedraagt.

Volgens de bron, die lange tijd met Puech heeft samengewerkt, ontmoette de bejaarde miljardair de Marokkaanse man toen hij in Andalusië woonde. "Deze laatste kon noch lezen noch schrijven. [Nicolas] viel echter voor [zijn] charmes en er ontstond een lange relatie", zegt hij. De klusjesman vroeg later aan Puech om zijn vriendin in dienst te nemen als kamermeisje. Ondanks aanvankelijke twijfels ging Puech akkoord en raakte hij verrassend genoeg ook gehecht aan de vriendin van zijn levenspartner en hun twee kinderen.

De bron achter het twintig pagina’s tellende document beweert dat de Franse miljardair "aanzienlijke giften heeft gedaan aan zijn huishoudelijk personeel". Abdel Jamal en zijn vriendin zouden "meer dan 54 onroerende goederen, geld en geschenken hebben ontvangen, voor een totaalbedrag van minimaal 60 miljoen frank", waaronder een prachtige villa in Montreux ter waarde van 4,7 miljoen frank, die de gepensioneerde hen in 2023 schonk. "Niet tevreden met het bovenstaande, hebben de twee, die onbeperkt toegang hebben tot de bankpas van [Nicolas], in korte tijd honderdduizenden franken uitgegeven in luxeboetieks, voornamelijk in Genève. Er kunnen ook zeer aanzienlijke contante opnames hebben plaatsgevonden", voegt hij eraan toe.

Lees ook: Marokkaanse miljardair zet zinnen op sportontwikkeling in Afrika

Volgens deze naaste van de miljardair zou de adoptie bedoeld zijn om "de aandelen van Hermès International in handen te krijgen, of op zijn minst het beschermd deel van de ’nakomelingen’."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team