Zoeken

Nordin Amrabat: "Koning of volkslied fluiten ondenkbaar in Marokko"

2 februari 2018 - 14:00 - Sport

©

Nordin Amrabat heeft in een lang interview met de Spaanse krant Marca over zijn carrière en zijn plaats in de club van Leganés gesproken. Het blad aarzelde niet om enkele "vervelende vragen" te stellen.

De journalist die Amrabat interviewde sprak over de wedstrijden tegen Athletic Bilbao en Barcelona, toen Koning Felipe VI en het Spaans volkslied waren gefloten, en vroeg hem of zoiets in Marokko mogelijk zo zou zijn.

Amrabat gaf onmiddellijk een duidelijk antwoord: "In Marokko is dat ondenkbaar. We houden van ons land en onze Koning. Ik denk dat Spanje ook van zijn Koning houdt, ook al wordt hij in sommige regio’s gefloten. Maar voetbal moet ver van de politiek blijven. Ik spreek bovendien liever over mijn passie en mijn beroep dan over dit soort onderwerpen.".

De aanvaller vertelde verder dat zijn keuze voor Leganés niet toevallig was. Hij zou zijn benaderd door meerdere Spaanse en Engelse topclubs maar hijzelf en zijn manager gaven de voorkeur aan Leganés vanwege zijn kennis van de Liga.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team