Zoeken

Nieuwjaarsfeest eindigt in tragedie voor Omar Elabdellaoui

5 januari 2021 - 15:20 - Sport

©

Tijdens een nieuwjaarsviering is de Noorse international van Marokkaanse afkomst Omar Elabdellaoui, ernstig gewond geraakt. Door een vuurwerkongeluk liep hij ernstige verwondingen op aan zijn gezicht en ogen. Dit werd vrijdag bekend gemaakt door de arts van de voetballer en zijn club Galatasaray.

De in Marokko geboren Elabdellaoui was kortgeleden nog hersteld van een besmetting met het coronavirus. Professor Vedat Kaya van het ziekenhuis waar de speler sinds vrijdag wordt behandeld, heeft laten weten dat de wonden zijn schoongemaakt maar dat het niet is uitgesloten dat er nog een operatie nodig is.

De coach van Galatasaray Fatih Terim en aanvoerder Arda Turan zijn inmiddels op ziekenbezoek geweest bij Omar. Hoewel de voetballer zijn gezichtsvermogen niet helemaal heeft verloren, is één oog er volgens de dokter slecht aan toe. Hij vindt het nog te vroeg om te zeggen of het letsel gevolgen gaat hebben voor de verdere carrière van Elabdellaoui.

Hoewel de voetballer ook een mentale tik heeft gekregen van het ongeluk, heeft hij wel de niet aflatende steun van zijn familie om op terug te vallen. Ook de Galatasaray-president Mustafa Cengiz heeft hem vrijdag bezocht om hem een hart onder de riem te steken. "Zijn toestand verbetert, we moeten hoop houden. Ik denk dat we een week of twee zullen moeten wachten om duidelijkheid te krijgen over zijn situatie" verklaarde Cengiz.

Sinds het ongeluk van de voetballer in het nieuws is verschenen heeft Omar al veel steunbetuigingen via sociale media ontvangen. Zelfs de aartsvijanden van zijn club, Fenerbahçe en Besiktas, hebben een boodschap van medeleven geuit. De 29-jarige Omar Elabdellaoui is bezig aan zijn eerste seizoen bij Galatasaray.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team