Zoeken

Deze snelwegen worden in 2015 geopend in Marokko

6 januari 2015 - 12:04 - Marokko

©

Dit jaar zullen verschillende nieuwe snelwegen worden geopend in Marokko. Het snelwegennetwerk zal naar verwachting 1800 kilometer bereiken.

De 143 km lange snelweg tussen El Jadida en Safi wordt in de loop van het jaar ingehuldigd. Snelwegenbeheerder ADM meldde in september dat de aanleg van deze snelweg tot 40 procent voltooid was.

Ook de snelweg tussen Berrechid en Beni Mellal gaat dit jaar open. De sectie tussen Khouribga en Beni Mellal werd al in mei vorig jaar voor het verkeer geopend. Een tweede sectie van 77 km tussen Khouribga en Berrechid gaat in de komende maanden open.

De nieuwe en uiterst noodzakelijke ringweg van Rabat moest eveneens dit jaar worden ingehuldigd. Anouar Benazouz, baas van ADM, heeft echter een vertraging van een jaar aangekondigd. Dankzij deze ringsnelweg van 41 kilometer zullen weggebruikers niet meer heel Rabat moeten doorkruisen tot de snelweg naar Casablanca en het zuiden van Marokko. In de Marokkaanse hoofdstad wordt vooral sterk uitgekeken naar de nieuwe tuibrug over de Bouregreg rivier.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team