Zoeken

Nieuw in Nederland: een ready-to eat assortiment voor halal foodies

30 november 2020 - 18:40 - Wereld

©

Halal-consumenten waren voor supermarkten lang een blinde vlek, het halal-assortiment in supermarkten bestond tot nu toe voornamelijk uit snacks en vleeswaren ingevoerd uit het buitenland. Daar wil de Nederlandse start-up By Oummi, in samenwerking met Albert Heijn verandering in brengen.

Oummi is het Arabische woord voor mama en is de heldin van elke fijnproever. Ze voedt, zorgt en overlaadt je met liefde. Het assortiment van By Oummi is sinds 16 november exclusief te vinden in de schappen van Albert Heijn en bestaat uit ready-to-eat maaltijden en soepen uit de wereldkeukens van vandaag zoals Egyptische Koshari, Marokkaanse couscous met kip of kefta, de Grieks-Turkse klassieker als Soutzakakia, een Marokkaanse Harira of een authentieke Mercimek, de beroemde Turkse linzensoep.

"We wilden een aanbod creëren dat verbinding maakt met onze samenleving", zegt Rachid Lamrabat, medeoprichter van By Oummi aan het AD. "De reden dat we bestaan is dat er vandaag de dag geen producten op de markt zijn die zowel foodies als halalconsumenten aanspreken." Hiermee wil het merk vooral dat het makkelijker wordt voor halal-consumenten om snel iets op tafel te zetten, zonder dat ze daarvoor in hoeven te leveren op religieuze waardes.

De recepturen van By Oummi zijn mede-ontwikkeld door de Marokkaans-Nederlandse topchef Mounir Toub, bekend van onder meer 24Kitchen en zijn kookboeken. Hij kreeg zijn training bij sterrenrestaurants in Nederland, onder meer bij Robert Kranenborg. "Maar de échte sterrenchef is nog altijd mijn moeder", aldus Toub.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team