Zoeken

Marokko: veroordeeld voor poging tot oplichting in naam koningshuis

6 juli 2023 - 16:20 - Marokko

©

Premier Aziz Akhannouch is het doelwit geweest van een poging tot oplichting in naam van het koninklijk paleis. De dader had eerder geprobeerd om verschillende ministers en de voorzitter van het parlement op te lichten. Hij is gearresteerd en veroordeeld.

De verdachte nam laat in de avond contact op met Aziz Akhannouch, bewerend dat hij belde namens een medewerker van het koninklijk paleis. Om dit te bevestigen, vroeg de premier aan zijn kabinetschef om de informatie te controleren, die vals bleek te zijn, meldt Assabah.

Lees ook: Nepambtenaar Koninklijk Paleis gearresteerd in Rabat

Zodra ze zich realiseerde dat dit een poging tot identiteits- en functiediefstal was met het doel om regeringsleden op te lichten, ging de medewerker van het paleis naar het Mechouar politiebureau om aangifte te doen. Haar verklaring werd vastgelegd in een proces-verbaal, dat vorige week naar het openbaar ministerie werd gestuurd.

De dader had ook geprobeerd de ministers van Volksgezondheid, Justitie en Jeugd op te lichten. Allen hadden aangifte hadden gedaan van de poging tot oplichting bij de brigade tegen cybercriminaliteit. De oplichter werd uiteindelijk gearresteerd door de politie die de veiligheid van het parlement waarborgt, terwijl hij probeerde de parlementsvoorzitter op te lichten.

Lees ook: Oplichter Marokkaanse ministers veroordeeld

Tijdens de rechtszitting presenteerde de advocaat van de verdachte documenten waaruit blijkt dat zijn cliënt aan psychische problemen lijdt als gevolg van de seksuele misbruiken waarvan hij lange tijd het slachtoffer was. De rechtbank veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van vijf maanden en een boete voor poging tot oplichting, en sprak hem vrij van de beschuldigingen van fraude en homoseksualiteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team