Zoeken

Nederlandse oorlogsschip ’HNLMS Rotterdam’ meert aan in Casablanca

4 september 2013 - 11:00 - Marokko

©

Het Nederlandse oorlogsschip ’HNLMS Rotterdam’ ligt sinds zondag aangemeerd in de haven van Casablanca. Na een stop in Marokko, zal het fregat ook Senegal, Ghana, Benin, Nigeria, Kameroen en Spanje bezoeken.

De bemanning van het schip, afkomstig uit Nederland en partnerlanden, zal samen met de Marokkaanse marine deelnemen aan de legeroefening "African Winds".

Het doel van deze oefening is de maritieme veiligheid op regionaal niveau te versterken, volgens Jean Hulsker, kapitein van het schip, tijdens een persconferentie op maandag, in aanwezigheid van Ron Strikker, ambassadeur van Nederland in Marokko.

Tijdens dit bezoek zullen uitwisselingen plaatsvinden omtrent het zeemanschap, zoekacties, amfibische- en reddingsoperaties, scheepscontrole, inspectie en veiligheid, het milieu en medische interventies.

Bovendien zijn er op de HNLMS Rotterdam culturele activiteiten en opleidingen voor de Marokkaanse en Nederlandse marines voorzien.

Ruim 150 bemanningsleden bevinden zich aan boord, waaronder 10% vrouwen. Het schip kan in totaal 650 mensen vervoeren en is geschikt om materieel op zee te laden en lossen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team