Zoeken

Nederlands-Marokkaanse jongeren vertellen uitzetting naar Marokko

8 juli 2015 - 23:50 - Marokkanen in het buitenland

©

In deze documentaire zoeken we drie Nederlands-Marokkaanse jongeren op die uitgezet zijn naar Marokko. Het zijn jongeren die vrijwel hun hele leven in Nederland hebben gewoond en door hun criminele verleden geen recht meer hebben op de verlenging van de verblijfsvergunning.

Ze belanden dan al snel in de illegaliteit waardoor gedwongen terugkeer en uitzetting naar Marokko, een land dat ze niet kennen, de enige optie is. Op confronterende wijze gaan we na wat hun beweegredenen zijn geweest om het verkeerde pad boven een opleiding en een normale baan te kiezen.

We vragen ze naar hun leven in Marokko, waar ze de cultuur niet begrijpen, de taal vaak niet spreken en waar meer dan in Nederland het recht van de allersterkste geldt. Is het ze gelukt om zich thuis te voelen?

Rachid (26) jaar kwam op 5-jarige leeftijd naar Nederland. Hij groeide op in Rotterdam en spreekt vloeiend en accentloos Nederlands. Nu werkt hij in Marokko in de onderste laag van de arbeidsmarkt als parkeerwachter: in het Riffijns: een eheses. Hoewel getogen in Nederland, heeft Rachid nooit een Nederlands paspoort aangevraagd en na enkele misdrijven is zijn verblijfsdocument ’afgepakt’ en werd de jongeman teruggestuurd. Reportage Moslim Omroep.

Video verwijderd

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team