Zoeken

Nederlands-Marokkaanse Kaouthar vast in Peru, solidariteit brengt hoop

3 juni 2015 - 10:18 - Marokko

©

Kaouthar is een 22-jarig Marokkaans meisje uit Nederland. Zij smokkelde drugs op haar 18e en werd in Peru gearresteerd en veroordeeld. Daar heeft ze veel spijt van. Een paspoort heeft ze niet meer en de Nederlandse ambassade weigert in te grijpen.

Wereldreiziger Mohsin Amdaouech ontmoette Kaouthar in Lima. Samen besloten ze haar verhaal te filmen en te delen, om tieners te waarschuwen voor de gevolgen van drugssmokkel.

Kaouthar werd tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Haar straf werd later naar 7 jaar verlaagd. In de gevangenis sliep ze twee jaar lang op de grond en deelde ze een cel met acht vrouwen. Enkele maanden geleden kwam ze vervroegd vrij, maar omdat ze geen paspoort heeft kan ze geen werk vinden en verdient ze dus geen geld. Een Palestijnse man biedt haar tijdelijk onderdak.

Om naar Nederland te mogen terugkeren moet de jonge Marokkaanse een boete van 2000 euro betalen. Daarna zal de rechter beslissen of ze Peru mag verlaten. Maar daarvoor moet ze eerst een paspoort hebben. De Nederlandse ambassade weigert haar echter het reisdocument te geven.

Na haar verhaal te hebben gehoord boden tientallen Marokkaanse Nederlanders aan om haar financieel te helpen. Een geldinzameling werd georganiseerd en er werd bijna 5000 euro ingezameld, ruim genoeg om haar boete te betalen. De inzameling gaat nog door, Kaouthar heeft het hard nodig!

Het verhaal van Kaouthar

Dankwoord geëmotioneerd Kaouthar

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team