Zoeken

Nederland: Staatssecretaris Broekers-Knol ontmoet Marokkaanse ambassadeur

29 november 2019 - 12:30 - Wereld

©

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol, die een tiental dagen geleden aan de oorsprong was van nieuwe spanningen tussen Marokko en Nederland, zal volgende week donderdag de Marokkaanse ambassadeur in Nederland ontmoeten.

De staatssecretaris liet vorige week donderdag in de Tweede Kamer weten dat ze niet welkom was in Marokko om over de terugkeer van asielzoekers te spreken. Later verklaarde ze dat Marokko haar bezoek niet had geweigerd maar dat ze had begrepen dat ze de juiste personen niet zou kunnen ontmoeten.

Enkele dagen later lieten Premier Mark Rutte en minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking weten dat het om een misverstand ging. Ook de Marokkaanse autoriteiten reageerden verrast op de verklaringen van Broekers-Knol.

De Marokkaanse ambassade liet een dag na het diplomatiek incident weten dat er nooit een verzoek was geweest van de bewindsvrouw om de terugkeer van asielzoekers te bespreken. Broekers-Knol bevestigde deze week dat het om een misverstand ging en dat ze intussen een goed telefoongesprek met de Marokkaanse ambassadeur heeft gehad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team