Zoeken

Marokko roept Nederland tot de orde

27 februari 2020 - 09:20 - Marokko

©

Marokko zal geen enkele buitenlandse inmenging in interne aangelegenheden accepteren. Dat verklaarde Habib El Malki, voorzitter van het Marokkaans parlement, begin deze week aan Nederlandse verantwoordelijken.

Habib El Malki ontving maandag een Nederlandse parlementaire delegatie en maakte van de gelegenheid gebruik om de soevereiniteit van Marokko te benadrukken. "We geloven in een democratische dialoog. Als soeverein land zal Marokko het nooit toestaan dat andere partijen zich bemoeien met interne aangelegenheden.", aldus de politicus.

De Nederlandse delegatie werd door Hayke Veldman geleid, ondervoorzitter van de algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in de Tweede Kamer.

Habib El Malki merkte ook op dat veel Nederlandse Kamerleden geen kennis hebben van de politieke, sociale en economische situatie in Marokko. Sommigen van hen hebben daarom de neiging om het koninkrijk negatief te beoordelen, dit terwijl Marokko in de wereld als een politieke macht wordt beschouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team