Zoeken

Mohammed VI onderhandelt verkoop Maroc Telecom met VAE

27 april 2013 - 17:35 - Economie

©

Etisalat heeft woensdag een bod gedaan voor de 53%-aandeel van Vivendi in Maroc Telecom. Etisalat, favoriete kandidaat, heeft er 8 miljard dollar voor over.

Ook de Zuid Afrikaanse MTN zou 8 miljard dollar aan Vivendi hebben aangeboden voor Maroc Telecom. De Qatarese Ooredoo doet het nog beter met 12 miljard dollar.

Desondanks wordt Itissalat Al Maghrib door economische en politieke overwegingen, hoogstwaarschijnlijk aan de Emirati Etisalat verkocht, melden experten aan Akhbar Al Yaoum.

Een van de redenen zou de recente steun zijn van de VAE minister van Buitenlandse zaken, Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, in de diplomatieke strijd van Marokko tegen de Verenigde Staten over de bevoegdheden van de VN-waarnemersmissie Minurso in de Sahara.

Strategische bondgenoot van Marokko, zijn de Verenigde Arabische Emiraten bovendien de eerste Arabische investeerder in Marokko, met meer dan 5 miljard dollar.

Koning Mohammed VI bevindt zich sinds donderdag in de Verenigde Arabische Emiraten. Ginder moet hij president Sjeik Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahayan ontmoeten. In Marokko wordt verwacht dat hun onderhoud een impact zal hebben op de keuze van de koper van Maroc Telecom.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team