Zoeken

Marokko: Nasser Bourita bespreekt samenwerking met Chinese ambtsgenoot

25 oktober 2020 - 15:30 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita, heeft op 22 oktober tijdens een telefoongesprek met zijn Chinese ambtsgenoot Wang YI, gesproken over het versterken van de betrekkingen tussen China en Marokko.

Uit een persbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken valt op te maken dat het ging om de voorzetting van een eerder gesprek tussen Koning Mohammed VI en Xi Jinping, president van de Volksrepubliek China. Op 31 augustus hebben beide staatshoofden elkaar al gesproken over het verbeteren van de samenwerking tussen de twee landen, meldt persbureau MAP.

Marokko en China zijn al enige jaren bezig met de bevordering van de bilaterale betrekkingen. In 2016 hebben president Xi Jinping en Koning Mohammed VI een verklaring over een strategisch partnerschap ondertekend tijdens het koninklijk bezoek aan Peking.

Een belangrijk doel van de meest recente gesprekken tussen de twee landen is het maken van afspraken over de operationele samenwerking tussen het Koninkrijk Marokko en de Volksrepubliek China in de strijd tegen de Covid-19-pandemie, meldt MAP.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team