Zoeken

Naima El Bouzidi brengt een kinderboek over de Ramadan uit

5 juni 2015 - 11:11 - Cultuur

©

Voor naar schatting één miljoen moslims in Nederland begint dit jaar rond 18 juni de Ramadan. Naima El Bouzidi schreef in aanleiding daarvan het kinderboek ’Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!’.

Het boek doelt erop de Ramadan aan kinderen uit te leggen. Naast een voorleesboek voor thuis of op school is ’Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!’ ook een heel leuk boek voor kinderen om zelf te lezen.

Het boekje vertelt over het gezin van het meisje Farah. De Islamitisch-Nederlandse ouders van Farah doen mee met de Ramadan. Farah vindt de Ramadan saai omdat ze dan meestal alleen met haar broertje Akram moet eten. Farah’s ouders vertellen over de avonturen van twee eekhoorntjes Rama en Dan en laten zo zien hoe Farah ook mee kan doen met de Ramadan. Zonder te vasten!

Door het boek leren kinderen vanaf 4 jaar op speelse wijze wat de Ramadan is en waarom er mensen aan meedoen. Makkelijk praten over de Ramadan in gezinnen, op school of op de BSO. Het boek is een handreiking voor ouders, verzorgers, juffen en meesters die multicultureel opvoeden en voor kinderen die multicultureel opgroeien. Voor iedere ouder, school en kind in Nederland dus eigenlijk. Het maakt niet uit wat hun achtergrond is, kinderen voelen zich thuis in het warme gezin van Farah en zijn dol op de eekhoorntjes Rama en Dan.

Voor de lezers die niet zo bekend zijn met de Ramadan, zijn er twee pagina’s met ‘Wist jij dat...?’ opgenomen met uitleg van begrippen als Ramadan, Suikerfeest en vasten. Daarmee is het boek het ideale startpunt voor het bespreken van het thema Ramadan in het gezin, op school of op de BSO. Het boek wordt door uitgeverij Bzzidi Media uitgegeven.

Bladna.nl